Whiplash

Whiplash betekent letterlijk “zweepslag”. Een whiplash is een heftige slingerbeweging van het hoofd ten opzichte van de romp. Door de onverwachte beweging kunnen de spieren en banden in de nek worden uitgerekt. Dit kan voor u vervelende lichamelijke klachten meebrengen, zoals pijn in uw nek, in uw rug en in uw schouders. Ook hoofdpijn en cognitieve klachten, zoals concentratiestoornissen, vermoeidheid, duizeligheid en vergeetachtigheid, komen na een whiplash vaak voor.

Een whiplash ontstaat meestal als gevolg van een achterop aanrijding, een kop-staart botsing of een ander verkeersongeval.

Een whiplash is over het algemeen niet op een röntgenfoto of (MRI-)scan te zien. Toch kan een whiplash hevige en langdurige klachten en beperkingen met zich meebrengen. Die beperkingen kunnen zo erg zijn, dat u daardoor arbeidsongeschikt raakt voor uw werk of uitvalt voor uw zorgtaken, zoals de zorg voor de kinderen, de huishouding of het onderhoudswerk in huis en tuin.

Heeft u een whiplash opgelopen door een ongeval, dan kunt u uw schade mogelijk op een derde partij verhalen. Onze advocaten kunnen u helpen met het in kaart brengen, onderbouwen en verhalen van uw financiële schade. Daarnaast denken wij met u mee in over de oplossing van allerlei praktische problemen die op uw pad komen, zoals de opvang van zorgtaken door een externe hulp, bevoorschotting op uw schade en hulp bij de re-integratie in het werk.

Wilt u meer informatie over whiplash na een ongeval? Neem dan contact op met de advocaten van AV&L Advocatuur en Mediation te Arnhem voor een gratis eerste gesprek.

Waar vindt u ons?

Neem contact met ons op

Vul hier uw naam in
Vul hier een geldig e-mailadres in
Vul hier een bereikbaar telefoonnummer in
Vul hier uw bericht of uw vraag in