Val van paard

In Nederland wonen maar liefst 450.000 paarden. Veel van die paarden worden gebruikt voor de paardensport. De paardensport is niet zonder risico. Jaarlijks worden gemiddeld 9.100 ongevallen met paarden op de Spoedeisende Hulp gemeld. Bijvoorbeeld als gevolg van een val van het paard of omdat het slachtoffer door het paard getrapt is.

Ongevallen veroorzaakt door paarden kunnen ernstig letsel tot gevolg hebben. In veel gevallen is de bezitter of bedrijfsmatig gebruiker van het paard (gedeeltelijk) aansprakelijk voor de letselschade die ontstaat. De wetgever heeft namelijk bepaald dat de bezitter of bedrijfsmatig gebruiker risico-aansprakelijk is voor schade die door de eigen energie van het dier veroorzaakt wordt.

Meestal is de aansprakelijke bezitter of gebruiker van het dier voor deze aansprakelijkheid verzekerd. In dat geval wikkelt de verzekeraar uw schade af.

Wilt u meer informatie over de aansprakelijkheid bij een val van een paard of een trap van een paard? Neem dan contact op met de advocaten van AV&L Advocatuur en Mediation in Arnhem voor een gratis eerste gesprek.

Waar vindt u ons?

Neem contact met ons op

Vul hier uw naam in
Vul hier een geldig e-mailadres in
Vul hier een bereikbaar telefoonnummer in
Vul hier uw bericht of uw vraag in