Fiets ongeluk

Per jaar raken ruim 20.000 mensen gewond in het verkeer en vallen er meer dan 600 dodelijke slachtoffers. Wanneer u het slachtoffer bent geworden van een ongeluk met de fiets  en u heeft hierdoor schade geleden, dan is in veel gevallen de wederpartij hiervoor aansprakelijk.

Voor u is het goed om te weten, dat als u als fietser bent betrokken bij een ongeval met een gemotoriseerd voertuig (een auto, brommer, motor of bus), de wederpartij aansprakelijk kan zijn, terwijl hij of zij geen aantoonbare verkeersfout heeft gemaakt en het ongeval mogelijk mede aan u te wijten is. Fietsers worden door de wet beschermd omdat zij kwetsbaar zijn in het verkeer. Bij een aanrijding tussen een fietser en een motorvoertuig, wordt de schade van de fietser altijd voor minimaal 50% vergoed. Ook als het de fietser zelf een verkeersfout heeft gemaakt. Gaat het om zeer ernstig letsel of overlijdt de fietser, dan bestaat de kans dat de schade volledig vergoed moet worden, ook al heeft het slachtoffer ook zelf schuld aan het ongeval. Is de voetganger of fietser jonger dan 14 jaar, dan moet de schade in principe altijd 100% vergoed worden, ongeacht de ernst van de eventuele verkeersfout van het jeugdige slachtoffer.

Wat geldt voor fietsers, geldt ook voor voetgangers die aangereden worden door een motorrijtuig en daardoor letselschade oplopen.

Wilt u meer informatie over letselschade na een ongeval met de fiets? Neem dan contact op met de advocaten van AV&L Advocatuur en Mediation te Arnhem voor een gratis eerste gesprek.

Waar vindt u ons?

Neem contact met ons op

Vul hier uw naam in
Vul hier een geldig e-mailadres in
Vul hier een bereikbaar telefoonnummer in
Vul hier uw bericht of uw vraag in