Brommer ongeluk

Per jaar raken ruim 20.000 mensen gewond in het verkeer en vallen er meer dan 600 dodelijke slachtoffers. Wanneer u het slachtoffer bent geworden van een ongeluk met een motor of brommer, dan is in veel gevallen de wederpartij aansprakelijk voor uw eventuele letselschade.

Voor de vraag of de wederpartij aansprakelijk is, is het belangrijk dat de toedracht van het ongeval vaststaat. Die toedracht wordt soms vastgelegd door de politie in een proces-verbaal, maar vaak komt er helemaal geen politie bij. Zorg er daarom voor dat u in een zo vroeg mogelijk stadium ook zelf bewijs verzamelt over de toedracht. Onder andere door middel van het invullen van het schadeformulier motorrijtuigen. Ook foto’s – het liefst van de situatie direct na het ongeval, nog voordat de voertuigen verplaatst zijn – en getuigenverklaringen kunnen belangrijk zijn voor het bewijs.

Als u een SVI- of een SVO-verzekering (een Schade Verzekering Inzittenden of Schade Verzekering Opzittenden) heeft afgesloten, dan kunt u ook een schadevergoeding krijgen als de schuld van de wederpartij niet aan te tonen is of als u zelf schuld hebt aan het ongeval.

Wilt u meer informatie over letselschade na een brommer ongeluk? Neem dan contact op met de advocaten van AV&L Advocatuur en Mediation te Arnhem voor een gratis eerste gesprek.

Waar vindt u ons?

Neem contact met ons op

Vul hier uw naam in
Vul hier een geldig e-mailadres in
Vul hier een bereikbaar telefoonnummer in
Vul hier uw bericht of uw vraag in