Beroepsziekte

Een beroepsziekte is een ziekte of aandoening die ontstaat als gevolg van langdurige werkbelasting of als gevolg van blootstelling aan gevaarlijke stoffen op de werkvloer.

Bekende voorbeelden van beroepsziekten zijn: mesothelioom, kanker als gevolg van asbest, stoflongen, schildersziekte (OPS), CANS (RSI) en een burn-out. Ook rug- en nekklachten door overbelasting worden soms erkend als beroepsziekte.

Als u ziek bent geworden als gevolg van uw werkomstandigheden, dan kan uw werkgever  aansprakelijk zijn voor de schade die u geleden heeft en nog zal lijden. Het is belangrijk dat goed onderbouwd wordt dat u aan een beroepsziekte lijdt. Ook is van belang om bewijs te verzamelen van de stelling dat de beroepsziekte door het werk veroorzaakt kan zijn. Dat betekent dat in kaart gebracht moet worden onder welke omstandigheden u gewerkt hebt. Als die omstandigheden het risico op een beroepsziekte vergroot hebben, kunt u uw letselschade in principe verhalen op de (ex-)werkgever of diens verzekeraar.
Indien u vermoedt dat uw werkgever aansprakelijk is voor uw schade, zullen onze advocaten samen met u bespreken welke mogelijkheden er zijn om uw schade op uw werkgever of diens verzekeraar te verhalen.

Wilt u meer informatie of beroepsziekte en schadevergoeding? Neem dan contact op met de advocaten van AV&L Advocatuur en Mediation te Arnhem voor een gratis eerste gesprek.

Waar vindt u ons?

Neem contact met ons op

Vul hier uw naam in
Vul hier een geldig e-mailadres in
Vul hier een bereikbaar telefoonnummer in
Vul hier uw bericht of uw vraag in