Bedrijfsongeval

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook op het werk. Er is sprake van een arbeidsongeval of bedrijfsongeval wanneer u als werknemer, uitzendkracht of ZZP-er letselschade oploopt tijdens de uitoefening van uw werkzaamheden. Het is niet nodig dat u betaald wordt voor uw werkzaamheden. Ook stagiaires en vrijwilligers kunnen aanspraak maken op de regels die gelden voor werkgeversaansprakelijkheid.

Het is verder niet altijd nodig dat het ongeval tijdens de werkzaamheden gebeurt. Ongevallen die zich voordoen tijdens de pauze of tijdens een dienstreis worden soms als arbeidsongeval gezien. Onder omstandigheden kan zelfs een ongeluk tijdens een bedrijfsuitje aangemerkt worden als een bedrijfsongeval.

Uw werkgever is bij een arbeidsongeval of bedrijfsongeval waarbij letselschade ontstaat volgens de wet al heel snel aansprakelijk. De werkgever moet zorgen voor veilige werkomstandigheden, goede instructies en voor het toezicht op de naleving van die instructies. Daar schort het in de praktijk nog wel eens aan. De werkgever mag zich niet verschuilen achter de stelling, dat de werknemer zelf onvoorzichtig is geweest en de schade dus zelf moet dragen.

Het aansprakelijk stellen van de werkgever na een arbeidsongeval of bedrijfsongeval met letselschade is voor veel werknemers lastig, zeker wanneer er nog sprake is van een arbeidsrelatie met de werkgever. Echter, de werkgever is vaak verzekerd voor aansprakelijkheid bij een arbeidsongeval of bedrijfsongeval. Het is dan ook meestal de aansprakelijkheidsverzekeraar die de letselschadeclaim afwikkelt en niet de werkgever zelf.

De advocaten van AV&L Advocatuur en Mediation in Arnhem hebben ruime ervaring met letselschade van werknemers en zelfstandigen als gevolg van een arbeidsongeval of bedrijfsongeval. AV&L Advocaten bepaalt samen met u de juiste koers om uw letselschade na een arbeidsongeval of bedrijfsongeval te regelen.

Wilt u meer informatie over werkgeversaansprakelijkheid? Neem dan contact op met de advocaten van AV&L Advocatuur en Mediation in Arnhem voor een gratis eerste gesprek.

Waar vindt u ons?

Neem contact met ons op

Vul hier uw naam in
Vul hier een geldig e-mailadres in
Vul hier een bereikbaar telefoonnummer in
Vul hier uw bericht of uw vraag in