Aansprakelijkheid gemeente

Ongevallen met letsel komen vaak op de meest onverwachte momenten. Tijdens het doen van uw dagelijkse boodschappen kunt u door een onregelmatigheid in de stoep struikelen en ten val komen. U kunt tijdens het fietsen in botsing komen met slecht zichtbare obstakels op het fietspad, zoals een paaltje. Of u raakt de macht over het stuur kwijt, omdat u met uw auto, brommer of fiets in een abnormale sleuf in de weg terecht komt.

De wet regelt dat gemeenten en andere wegbeheerders, zoals provincies en waterschappen, verantwoordelijkheid zijn voor een goede staat van de door hen beheerde wegen, voetpaden en fietspaden. Indien de weg of het pad door onvoldoende onderhoud in slechte staat verkeert of op een onveilige manier is ingericht dan kan de wegbeheerder hiervoor aansprakelijk zijn.

Het voorgaande neemt niet weg dat u als verkeersdeelnemer ook zelf moet opletten. Als u dat niet hebt gedaan, vervalt in sommige gevallen de aansprakelijkheid van de wegbeheerder. In andere gevallen hoeft de wegbeheerder slechts een deel van de schade te vergoeden.

De advocaten van AV&L in Arnhem kunnen u helpen bij het aansprakelijk stellen van de gemeente of andere wegbeheerder.

Wilt u meer informatie over aansprakelijkheid van een gemeente/wegbeheerder? Neem dan contact op met de advocaten van AV&L Advocatuur en Mediation in Arnhem voor een gratis eerste gesprek.

Waar vindt u ons?

Neem contact met ons op

Vul hier uw naam in
Vul hier een geldig e-mailadres in
Vul hier een bereikbaar telefoonnummer in
Vul hier uw bericht of uw vraag in