Rechtsbijstandverzekering

Heeft u een rechtsbijstandverzekering? Ook in dat geval kunt u er voor kiezen om schadezaak door een advocaat te laten behandelen. U kunt bij ons terecht voor de afwikkeling van letselschadezaken, overlijdensschadezaken en bedrijfsschadezaken.

Als de aansprakelijkheid erkend is, zijn de advocaatkosten bij de afwikkeling van uw letselschade, overlijdensschade of bedrijfsschade vrijwel altijd volledig op de aansprakelijke partij te verhalen. Zeker wanneer de aansprakelijke partij goed verzekerd is, hetgeen meestal het geval is. Dit betekent dat er bij een erkende aansprakelijkheid voor de benadeelde in principe geen kosten verbonden zijn aan het inschakelen van één van de advocaten van AV&L te Arnhem en dat u dus geen beroep hoeft te doen op uw rechtsbijstandsverzekering.
Dat kan anders zijn, indien u een procedure moet opstarten. De proceskosten hoeven namelijk niet altijd door de aansprakelijke partij te worden vergoed.

Om te voorkomen dat onze cliënten vanwege het de proceskosten geen procedure kunnen opstarten bij de rechter, vragen wij bij aanvang van uw zaak aan uw rechtsbijstandsverzekeraar om in te staan voor de proceskosten. Vanwege de vrije advocaatkeuze (dit is het recht van de verzekerde om in geval van een procedure een eigen advocaat uit te kiezen) gaan de rechtsbijstandsverzekeraars hier mee akkoord. Wel wordt daarbij als voorwaarde gesteld, dat de belangen van de rechtsbijstandsverzekeraar in het voortraject niet geschaad mogen zijn. Het spreekt voor zich dat wij daar rekening mee houden en dat wij ervoor zorgen dat de rechtsbijstandsverzekeraar zich niet op een schending van haar belangen kan beroepen.

Waar vindt u ons?

Neem contact met ons op

Vul hier uw naam in
Vul hier een geldig e-mailadres in
Vul hier een bereikbaar telefoonnummer in
Vul hier uw bericht of uw vraag in