Het nut van de SVI verzekering

Het nut van de SVI verzekering

Het afsluiten van een inzittendeverzekering is niet verplicht. Toch is het zeker de moeite waard om inzittende verzekering af te sluiten. Anders dan de naam doet vermoeden is met name de bestuurder van het voertuig gebaat bij een inzittendeverzekering.

De meeste WA- verzekeraars bieden naast de gebruikelijke autoverzekering ook een inzittendeverzekering aan. Dit kost een paar tientjes per jaar. Met een inzittendeverzekering verzeker je jezelf als bestuurder  – en je passagiers – voor de financiële gevolgen van een verkeersongeluk.

Het voordeel van een inzittendeverzekering voor de bestuurder is dat de verzekering ook uitkeert als de bestuurder zelf het ongeluk heeft veroorzaakt of als de toedracht van het ongeval niet vast komt te staan. In tegenstelling tot bij de WA-verzekering, wordt bij de inzittendeverzekering namelijk niet gekeken naar wie er schuld heeft aan het ongeval.

Er zijn twee soorten inzittendeverzekeringen, een schade- en een ongevallenverzekering. Bij beide verzekeringen zijn zowel de bestuurder als de passagiers verzekerd. Ook speelt bij beide verzekeringen de schuldvraag geen rol bij het claimen van schade.

Het verschil tussen de verzekeringen zit hem er in dat de ongevallen-inzittendenverzekering een vast bedrag uitkeert. De schade-inzittendenverzekering daarentegen keert een vergoeding uit voor de daadwerkelijk geleden schade. Dit kan zowel letselschade als materiële schade zijn.

Kortom, het afsluiten van een inzittendeverzekering biedt voor de bestuurder van een voertuig een extra mogelijkheid om zijn (letsel)schade vergoed te krijgen. De verzekering keer immers ook uit als de bestuurder zelf een ongeval heeft veroorzaakt.